Depressie is een ziekte die je leven negatief beinvloedt

Psynl helpt u in uw taal en cultuur

Neem contact op met PsyNL

Nieuws

EMDR vervolgopleiding via VEN gevolgd om complexe trauma te kunnen behandelen.

Op 11 juli 2017 heb ik de laatste dag van vervolgoplopleiding EMDR via VEN gehad om een complexe traumaterapeut te worden. 
Ik behandel ook patienten met complexe trauma, ook in Turks. 

Gameverslaving in DSM-5

Toen in 2013 het nieuwe diagnostiek handboek voor de psychiatrie, de zogenaamde DSM-5 uitkwam, was daarin voor het eerst de internetgamingstoornis opgenomen. Omdat hier nog meer onderzoek naar moet worden verricht, staat dit vooralsnog onder ‘aandoeningen die verder onderzoek behoeven’. Op dit moment luidt de definitie ‘Persisterend en recidiverend gebruik van internet om te gamen, vaak met andere spelers, wat leidt tot klinisch significante lijdensdruk of beperkingen’.

Ik heb de basiscursus EMDR afgerond.

In onze dagelijks praktijk zien we vaak patiënten met posttraumatische stressstoornis (PTSS). Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode. Om deze patiënten te kunnen behandelen heb ik basiscursus EMDR afgerond. Ik behandel ook patiënten die alleen Turks spreken.

Presentatie over de communicatie in de familie door C. Konya, psychiater

Op 28-06-2016 heb ik een presentatie gegeven over de communicatie binnen het gezin. De presentatie vond plaats in de zaal van Laleli Moskee van HDV. De mensen vonden deze heel erg leerzaam. Zie video via https://www.youtube.com/watch?v=8deiD-u4hbc Ze willen graag nog een presentatie over de communicatie tussen de kinderen en de ouders zien. Dit zullen we volgende keer doen.

Behandeling psychiatrische patiënten

PSY NL begon eind februari 2014 psychiatrische patiënten in behandeling te nemen.

Mijn naam is Coskun Konya. Ik kom oorspronkelijk uit Turkije. Ik heb mijn opleiding als psychiater hier in Nederland gevolgd. In Rotterdam werk ik zowel in een GGZ  instelling  als een vrijgevestigde psychiater. Ik heb een praktijk geopend in een plek waar er heel veel vraag is naar psychiatrische hulp in hun eigen taal en cultuur. Mijn ambitie is dat ik iedereen behandel die psychische hulp nodig heeft.